Capital Bank | Financial Inovation

Известување за малициозни напади

17

Мај. / 2024Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека се забележани малициозни напади во електронски пораки (phishing in email), во кои е злоупотребен дел од визуелниот идентитет на банката и маилот info@capitalbank.com.mk

 

Пораката има наслов “Izvestuvanje na Dojdovna Bankarska isplata” и прилог кој чие отворање може да предизвика штетни последици.

Ово вид на малициозни пораки не се испратени од домеин на Банката – capitalbank.com.mk

Капитал Банка се оградува од овие пораки и апелира до сите кои ги добиле да не ги отвораат пораките и ВЕДНАШ да ги избришат.

Со Почит,

Капитал БанкаIcon

ул. Никола Кљусев бр.1, 1000 Скопје.

Icon2

+389 02/3102-500; +389 02/3102 510